Артеменко запевняє, що не подавав жодних документів оточенню Трампа

Артеменко запевняє, що не подавав жодних документів оточенню Трампа

Укрінформ
Народний депутат України Андрій Артеменко заявляє, що не подавав жодних документів оточенню Трампа щодо статусу Криму, а спілкувався на цю тему тільки в усній формі.

Про це Артеменко повідомив у коментарі Крим.Реалії

"Це була розмова. Я зустрічався з впливовими людьми, і з усіма ми проговорювали ініціативу про підписання мирного договору України та Росії щодо статусу Криму. Це не була основна мета зустрічі. Це обговорювалося одним-двома реченнями", - пояснив він.

Артеменко бачить у порушенні проти нього кримінальної справи політичні мотиви.

"Мене звинувачують у словах, які я начебто сказав. У словах, які я офіційно ніколи не підтверджував. Ці мирні ініціативи, про припинення вогню, припинення війни, відновлення нового майданчика для переговорів з Російською Федерацією за участю представників Будапештського меморандуму - це моя мирна ініціатива. Саме за те, що я не погодив це з Президентом, мене і звинувачують", - впевнений депутат.

Сьогодні прокуратура Автономної Республіки Крим відкрила кримінальне провадження через т. з. "план Артеменка", який передбачає, зокрема, "оренду Криму" і поступове зняття санкцій з РФ.

Пізніше генпрокурор України Юрій Луценко повідомив, що він припускає внесення до парламенту представлення на позбавлення недоторканності нардепа Артеменка.

Учора, 20 лютого, лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко заявив, що Артеменко виключений з фракції. А сьогодні спікер ВР Андрій Парубій офіційно оголосив про виключення Артеменка з фракції.

Артеменко в одному з інтерв'ю сказав, що він не сам розробляв план, йому допомагали "кілька десятків депутатів із різних фракцій, як з правлячої коаліції, так і опозиційних".

Раніше видання The New York Times повідомило про те, що Артеменко підготував план з врегулювання конфлікту на Донбасі. План Артеменка передбачає, серед іншого, проведення референдуму про здачу Росії в "оренду" на 50-100 років анексованого нею Криму в обмін на виведення російських військ з Донбасу. За даними газети, цей план був переданий на початку лютого екс-радникові президента США Дональда Трампа Майклу Флінну за тиждень до його відставки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-