Артеменко погодився прийти на допит до прокуратури і дати

Артеменко погодився прийти на допит до прокуратури і дати "усі пояснення"

Укрінформ
Народний депутат України Андрій Артеменко вважає, що відкриття кримінальної справи проти нього – це команда з Банкової, але стверджує, що прийде на виклик до слідчого і дасть пояснення.

Про це Артеменко заявив у ефірі телеканалу "112 Україна"

"Позиція Юрія Віталійовича (Луценка - ред.) - це команда з Банкової, придушувати будь-яке інакомислення в нашій країні. Людина не має права на власну думку. Це тотальний авторитаризм. Я обов'язково прийду за викликом слідчого і дам усі пояснення", - запевнив Артеменко.

Нардеп вважає, що якщо його зможуть посадити за держзраду, то у в'язницю мають потрапити всі державні діячі країни.

"Якщо мене посадять за державну зраду, тоді всі державні діячі, які є в країні, повинні пройти через в'язницю. Це доводить те, що зараз відбувається саме зі мною", - додав він.

Сьогодні прокуратура Автономної республіки Крим відкрила кримінальне провадження через т. зв. "план Артеменка", який передбачає, зокрема, "оренду Криму" і поступове зняття санкцій з РФ.

Пізніше генпрокурор України Юрій Луценко повідомив, що він допускає внесення у парламент подання на позбавлення недоторканності нардепа Артеменка.

Учора, 20 лютого, лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко заявив, що Артеменко виключений з фракції РПЛ. А сьогодні спікер ВРУ Андрій Парубій офіційно оголосив про виключення Артеменка з фракції "РПЛ".

Артеменко в одному з інтерв'ю сказав, що він не сам розробляв план, йому допомагали "кілька десятків депутатів з різних фракцій, як із правлячої коаліції, так і опозиційних".

Раніше видання The New York Times повідомило про те, що Артеменко підготував план з урегулювання конфлікту на Донбасі. План Артеменка передбачає, серед іншого, проведення референдуму про здачу Росії в "оренду" на 50-100 років анексованого нею Криму в обмін на виведення російських військ з Донбасу. За даними газети, цей план був переданий на початку лютого екс-радникові президента США Дональда Трампа Майклу Флінну за тиждень до його відставки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-