Вінницька облрада просить Раду заборонити торгівлю з ОРДЛО

Вінницька облрада просить Раду заборонити торгівлю з ОРДЛО

Укрінформ
Вінницька облрада просить керівництво держави визнати непідконтрольні території Донецької та Луганської областей тимчасово окупованими Росією та на рівні закону заборонити торгівлю з ОРДЛО.

Про це йдеться у зверненні депутатів Вінницької облради до Президента, Голови ВР та Прем’єр-міністра щодо визнання тимчасової окупації території України Російською Федерацією, прийнятому у вівторок на позачерговій сесії Вінницької обласної ради.

«Звертаємося до Верховної Ради України із закликом визнати Росію окупантом та заборонити торгівлю з тимчасово окупованими територіями на рівні Закону України», - йдеться у повідомленні.

Також депутати звертаються до уряду із закликом переглянути розпорядження Кабміну від 11 січня 2017 року №8-р про затвердження плану заходів, спрямованих на реалізацію деяких засад державної політики щодо окремих районів Донецької та Луганської областей, де органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження щодо унеможливлення фінансування підприємств на окупованій території.

Автори звернення переконані, що відсутність чіткої державної політики щодо непідконтрольних територій Донеччини та Луганщини та торгівля з ними здешевлюють окупацію України країні-агресору і є неприпустимими в умовах неоголошеної війни.

Відповідне питання у порядок денний позачергової сесії облради було внесене фракцією партії «Самопоміч». Його підтримали усі депутати, окрім представників «Опозиційного блоку».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-