Суд переніс розгляд позову Томенка щодо списків коаліції

Суд переніс розгляд позову Томенка щодо списків коаліції

Укрінформ
Окружний адміністративний суд Києва переніс розгляд позову Миколи Томенка до Апарату Верховної Ради України щодо ненадання списків коаліціантів на 27 лютого на 10:00.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

На початку судового засідання суддя Євгеній Аблов залучив до матеріалів справи відповідь Голови Верховної Ради Андрія Парубія на запит Миколи Томенка щодо списків коаліціантів та письмове заперечення, надане представником Апарату ВР Аркадієм Лаптієвим. 

На запитання судді Лаптієв поінформував, що подібних списків народних депутатів (депутатських фракцій "Європейська Україна". - Ред.) в Апараті ВР немає, і ці списки ніколи не передавалися. Відсутність подібних списків у Апараті ВР, за його словами, пояснюється тим, що у 2010 році до регламенту ВР були внесені зміни, згідно з якими така функція на Апарат "більше не покладалася", а враховуючи те, що нинішня коаліція була сформована у Верховній Раді VIII скликання, зазначені списки до Апарату ВР ніколи і не надавалися.

Томенко під час засідання уточнив, що його бажання отримати списки членів коаліції спричинене тим, що в квітні 2016 року Парубій заявляв про те, що Апарат ВР передав списки парламентської коаліції Голові ВР, в яких зазначалося, що в коаліції було 237 осіб, і які той обіцяв оприлюднити.

"З урахуванням тих документів, які були надані суду, суд з метою надання можливості ознайомлення позивача з письмовими запереченнями від представника Верховної Ради та надання можливості сформувати свою думку щодо кінцевих позовних вимог оголошує перерву у справі до 27 лютого на 10:00", - додав Аблов.

Як повідомив у коментарі журналістам після судового засідання сам Томенко, рішенням суду він залишився задоволений.

"Щодо наших подальших дій, ми будемо радитися з юристами - розширювати чи змінювати позивні вимоги, скоріш за все, будемо позиватися до Голови ВР... Виходячи з тієї ситуації, що теоретично списки коаліції можуть існувати, то вони мають бути у Голови ВР", - резюмував Томенко.

Як повідомляв Укрінформ, 1 лютого лідер Громадського руху "Рідна країна" Микола Томенко подав до Окружного адміністративного суду міста Києва позов, у якому вимагає визнати протиправними дії Апарату Верховної Ради України в частині ненадання публічної інформації за його запитом та зобов'язати Апарат ВР надати списки народних депутатів України, які є учасниками коаліції депутатських фракцій "Європейська Україна" та які підписали відповідну Коаліційну угоду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-