Вбивство правоохоронців на Майдані: Горбатюк розказав про допит Бубенчика

Вбивство правоохоронців на Майдані: Горбатюк розказав про допит Бубенчика

Укрінформ
Департамент спецрозслідувань має напрацювання стосовно причетності певних осіб до вбивств правоохоронців під час Революції Гідності.

Про це повідомив в інтерв'ю Укрінформу очільник Департаменту Сергій Горбатюк .

"Ми просунулися у встановленні обставин убивств. Є напрацювання стосовно причетності певних осіб до окремих убивств. Наразі іще нікому не повідомлено про підозру, але робота у цьому напрямку триває", - сказав він.

Горбатюк також розповів, що у ході розслідування був допитаний львів'янин Іван Бубенчик, який заявляв, що 20 лютого убив двох командирів «Беркуту».

"Бубенчик допитаний. Дійсно, є дані, що з тих місць, які він вказав, велася стрілянина. Але його свідчення містять протиріччя, тому його показання перевіряються додатково. Наприклад, він каже, що там стояв офіцер, а там сидів загиблий рядовий і в трохи іншому місці. Тобто, якщо людина зізнається у вбивстві, дає показання, які не збігаються, то на підставі таких суперечливих показань не можна говорити про повідомлення йому про підозру", - зазначив він.

Горбатюк додав, що Бубенчик досі не повідомив слідству про місцезнаходження гвинтівки "Сайга", з якої, за його свідченнями, він стріляв.

Як повідомлялося, під час протестних акцій у період Революції Гідності загинуло 13 правоохоронців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-