Пашинський про план Артеменка: Це - за межами правового поля

Пашинський про план Артеменка: Це - за межами правового поля

Укрінформ
Так званий план народного депутата від Радикальної партії Андрія Артеменка не має нічого спільного з позицією парламенту

Про це заявив у понеділок голова парламентського Комітету з питань національної безпеки та оборони Сергій Пашинський журналістам, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Тут немає чого коментувати. Ці заяви виходять за межі нашого правового поля... Нічого спільного з позицією парламенту і державою Україна ці заяви не мають», - сказав Пашинський, додавши, що Україна не торгує своїми територіями.

Крім того, Пашинський прокоментував рішення президента РФ Володимира Путіна щодо легалізації так званих документів «ЛНР/ДНР».

«Це повзуча легітимізація оцих маріонеткових квазіутворень, які зробила Росія на нашій території», - зазначив він.

За словами голови комітету, вкрай необхідно ухвалити закон про повернення окупованих територій і в рамках цього закону передбачити відповідні алгоритми.

Пашинський також підкреслив, що повернення Криму й окупованих територій Донбасу має відбуватися політико-правовим шляхом.

Як повідомляв Укрінформ, за тиждень до своєї відставки радник американського президента з національної безпеки Майкл Флінн отримав план щодо зняття санкцій з Росії, складений особами, наближеними до Дональда Трампа: Майклом Коеном і Феліксом Сатером, а також українським депутатом Андрієм Артеменком.

За даними видання The New York Times, план передбачає "виведення всіх російських військ зі сходу України і проведення в країні референдуму щодо передачі Криму в оренду Росії на термін від 50 до 100 років". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-