Геращенко розповіла, навіщо Путін визнав паспорти ОРДЛО

Геращенко розповіла, навіщо Путін визнав паспорти ОРДЛО

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко припустила, що наступним кроком після визнання російським президентом Владіміром Путіним так званих паспортів "Л/ДНР" буде оголошення  українського майна на окупованих територіях "республіканським".

Про це вона написала у Фейсбуці

"Отже, Путін визнав нікчемні папірці "документами ОРДЛО". Це ще не визнання самих "республік", лише їх нікчемних папірців, але ж нас не мають вводити в оману всі ці слова з путінського указу про "тимчасовість, на період до політичного врегулювання і т.д."... Не здивуюся, якщо наступним кроком буде націоналізація українського майна на окупованих територіях. Чомусь впевнена, що саме під це російсько- лднрівське мародерство і крадіжку створюється ця база з визнанням папірців-"документів", аби далі визнати українську власність "республіканською" і все вкрасти, як це було з Кримом", - написала Геращенко.

Вона зазначила, що протягом останнього тижня суспільну думку в РФ готували до визнання "республік". Зокрема, у соцмережах мерехтіли заклики прийти на мітинги на визнання "Л/ДНР", а в Мінську на повністю заблокований поверх, де проходять переговори робочих груп, спокійнісінько зайшли молодики - громадяни РФ і влаштували безлад з вимогою визнати "республіки" на  брифінгу координатора ОБСЄ Мартіна Сайдіка для картинки для російських пропагандистських ЗМІ. "Цю картинку ЗМІ три дні слухняно крутили", - констатувала Геращенко.

Перший віце-спікер підкреслила, що Росія - єдина країна в світі, яка визнала папірці "Л/ДНР" , тим самим визнаючи свій фактичний контроль на окупованій території Донбасу.

На її переконання, мета цього указу Путіна -  дестабілізація ситуації в Україні, перший крок до націоналізації і можливого визнання "Л/ДНР", створення фундаменту для замороженого конфлікту,  підштовхування України і світу до виконання політичного блоку "мінських угод", без пріоритетності безпекового і гуманітарного.

"Наші дії? Пріоритетність безпекового і гуманітарного блоку. Не існує ніяких "Л/ДНР", а ОРДЛО, згідно з Мінськими угодами, - це Україна, отже там будуть або українські закони і документи, або папірці, які визнає тільки країна-агресор, РФ. А ще цей указ - яскраве свідчення для світу, що "їхтамнемає", - резюмувала Геращенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-