Петренко про блокаду Донбасу:  Давайте не переводити це у правову площину

Петренко про блокаду Донбасу: Давайте не переводити це у правову площину

Укрінформ
Міністр юстиції Павло Петренко сподівається, що питання блокади залізниці на Донбасі буде врегульоване якнайшвидше і не перейде в юридичну площину.

Про це він заявив журналістам у п'ятницю у відповідь на запитання про можливість судових позовів від підприємств з цього приводу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Коли з'являються відповідні судові позови, ми будемо їх аналізувати і захищати інтереси держави. В Україні передбачена можливість подавати позови від будь-якого громадянина. Давайте зараз не будемо переводити це питання у правову площину", - сказав Петренко.

Він зазначив, що наразі проблема блокади на Донбасі має політичну та економічну складові, і наразі її врегулюванням займаються уряд і Рада національної безпеки і оборони.

"Я маю надію, що вона буде врегульована позитивно для Української держави", - зазначив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Петро Порошенко на урочистому зібранні, присвяченому Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав, заявив, що у разі продовження блокади українська металургія може втратити до 300 тис. робочих місць, а держава - до 2 млрд доларів валютної виручки.

В Україні вже третій тиждень триває блокада залізничних шляхів, по яких постачається вугілля з окупованих територій Донбасу. 16 лютого учасники торгової блокади на Донбасі почали перекривати ще й автошляхи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-