“Дискредитація” Росією України і НАТО має протилежний ефект — дипломат

“Дискредитація” Росією України і НАТО має протилежний ефект — дипломат

Укрінформ
Росія намагається дискредитувати Україну і НАТО, але ці провокації мають протилежний ефект.

Про це в ексклюзивному інтерв’ю власному кореспонденту Укрінформу заявив в.о. глави Місії України при НАТО Єгор Божок.

«Російська сторона активізувала зусилля з «обробки» країн-членів НАТО. Натомість в Альянсі є повне розуміння того, що всі ці закиди російської сторони є пропагандою, спробою змусити союзників відвернутися від України і прийняти геополітичну лінію Кремля. Російській стороні не вдається дискредитувати Україну в Альянсі. Ми бачимо, що ці зусилля нарощуються, ми їх відслідковуємо і реагуємо», - наголосив дипломат.

Божок зазначив, що активними є спроби з боку Росії дискредитації НАТО як організації, а також керівництва Альянсу.

«Як відомо, нещодавно була спроба якихось клоунів з території Росії провести фейкову телефонну розмову з Генеральним секретарем НАТО від імені Президента України. Провокації виявилися марними, так званих пранкерів було викрито. Але ці блазні створили фейкову розмову, яку поширили російські ЗМІ», - розповів в.о. глави Місії України при НАТО.

Дипломат підкреслив, що усі ці дії мають лише протилежний ефект порівняно з тим, чого хочуть досягнути російські провокатори.

«Вони мають за мету дестабілізувати чи підірвати відносин України з НАТО, але виходить навпаки. Завдяки таким недолугим спробам наші відносини з Альянсом стають дедалі міцнішими, робочі контакти стають більш довірливими. Зміцнюється імідж України в НАТО і Альянсу в нашій державі», - заявив Божок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-