США закликають Україну зняти перешкоди для постачання вугілля з Донбасу

США закликають Україну зняти перешкоди для постачання вугілля з Донбасу

Укрінформ
Сполучені Штати стурбовані ситуацією з блокуванням поставок вугілля з окупованого Донбасу на контрольовану урядом територію України й закликали зробити кроки, щоб запобігти ускладненню ситуації для українців.

Про це йдеться в офіційній заяві Посольства США в Україні, поширеній у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми стурбовані нинішнім перешкоджанням постачанню вугілля з неконтрольованих урядом районів Донецької та Луганської областей та потенційним впливом ситуації на енергетичну систему України, українську економіку й жителів України", - зауважується в документі.

США закликали сторони провести зустріч, щоб ухвалити заходи, "які дозволять законним товарам українських компаній прозоро перетинати лінію зіткнення з метою запобігання ускладненню ситуації для українців по обидва боки".

Крім того, у заяві міститься заклик уряду України "прискорити виконання необхідних реформ в енергетичному секторі з метою більш повного задоволення потреб українського народу".

Виконання плану з диверсифікації постачань вугілля для України, підвищення енергоефективності та зведення до мінімуму ролі держави в енергетичному секторі "призведе до скорочення можливостей для корупції та посилення енергетичної безпеки", наголосили в Посольстві США в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-