У Євросоюзі закликають розблокувати постачання вугілля з окупованого Донбасу

У Євросоюзі закликають розблокувати постачання вугілля з окупованого Донбасу

Укрінформ
У Євросоюзі відзначають негативні наслідки для України та населення через блокаду залізниці на Донбасі.

Про це йдеться у коментарі речника Євросоюзу, переданому власному кореспонденту Укрінформу у Брюсселі.

"Блокада скорочує постачання вугілля з окупованих територій. Як наслідок, це може загрожувати роботі електростанцій. Це може призвести до великої енергетичної кризи у країні, яка торкнеться українських громадян по обидва боки від лінії розмежування", - заявили в ЄС.

У заяві також зазначається, що блокада залізничного сполучення між територіями, які перебувають під контролем уряду та поза його контролем, суперечить інтересам населення, яке довгий період проживає на непідконтрольних територіях.

"Відповідальні за блокаду повинні припинити свої дії, а влада повинна вирішити невідкладну проблему", - наголосили в ЄС.

Євросоюз також привітав затверджений у січні урядом України план заходів, спрямованих на реалізацію деяких засад державної внутрішньої політики щодо окремих районів Донецької та Луганської областей, де органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження.

"Водночас більша прозорість у переміщенні товарів через лінію розмежування є суттєвим чинником для подолання нелегальної торгівлі чи контрабанди. Ми закликаємо керівництво України зміцнити зусилля у цьому питанні", - зазначається у коментарі.

В ЄС наголосили, що залишаються неухильними у підтримці суверенітету, незалежності, єдності і територіальної цілісності України.

Як повідомляв Укрінформ, 25 січня люди, які називають себе ветеранами АТО, та народні депутати перекрили ділянку залізниці Луганськ - Попасна в рамках торгової блокади окупованих регіонів Донбасу.

26 січня було заблоковано ділянку Шипилове - Світланове, 2 лютого - перегін Курдюмівка - Бахмут-2. А 10 лютого 2017 року заблоковано ділянку Фенольна - Кривий Торець, рух нею повністю припинений.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-