У РФ офіційно підтвердили, що розшукують екс-депутата, який став українцем

У РФ офіційно підтвердили, що розшукують екс-депутата, який став українцем

Укрінформ
Слідчий комітет Росії підтвердив, що колишнього депутата Держдуми Дениса Вороненкова, який отримав громадянство України, оголошено у федеральний розшук.

Про це повідомила "Інтерфаксу" в середу офіційний представник СКР Світлана Петренко. 

"В даний час слідчими органами винесено постанову про притягнення Д.Вороненкова в якості обвинуваченого у вчиненні злочинів, передбачених частиною 3 статті 33, частиною 1 статті 170.1 КК РФ (організація фальсифікації єдиного державного реєстру юридичних осіб) та частиною 4 статті 159 КК РФ (шахрайство). Вороненков сховався від органів слідства і оголошений у федеральний розшук", - сказала Петренко.

За версією слідства, в період з серпня 2010 по червень 2011 року Денис Вороненков брав участь у злочинній схемі з незаконним продажем будівлі у Москві, у результаті чого він неофіційно отримав винагороду в сумі понад 1,2 млн доларів США.

Раніше стало відомо про отримання колишнім російським депутатом-комуністом Денисом Вороненковим українського громадянства на підставі родинних зв'язків. В Україні він дав свідчення у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-