Є маса способів привернути увагу до контрабанди окрім блокування - Луценко

Є маса способів привернути увагу до контрабанди окрім блокування - Луценко

Укрінформ
Народні депутати мають безліч способів для привернення уваги до проблеми контрабанди з тимчасово окупованої території замість блокування залізниці.

Про це заявив Генеральний прокурор Юрій Луценко під час брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Вважаю, що будь-які проблеми, у тому числі й щодо ймовірно дуже високого розміру корупційних дій, не є підставою для вчинення правопорушень. Тому в усіх, а особливо - у народних депутатів, є маса методів, як привернути увагу без порушення закону при блокуванні траси”, - сказав керівник ГПУ.

Він підкреслив, що саме перекриття залізниці не є тяжким злочином, натомість захоплення вантажів чи паротягів - є. Крім того, наголосив Луценко, розпилювання рейок розглядається як диверсія і кваліфікується як дуже тяжкий кримінальний злочин.

Водночас, говорячи про блокування залізниці на Донбасі, Генпрокурор заявив: “Я б дуже хотів, щоб цим не займався ніхто, хто бажає добра Україні”.

Як повідомляв Укрінформ, 25 січня ветерани АТО заблокували залізницю Луганськ - Попасна в рамках торгової блокади тимчасово не підконтрольних Україні регіонів Донбасу.

26 січня ветерани АТО заблокували вузлову станцію "Світланове" в Луганській області. А 2 лютого силами ветеранів, громадських активістів і волонтерів був перекритий залізничний переїзд біля Бахмута.

За фактами блокування шляхів сполучення у Донецькій області відкрито 4 кримінальні провадження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-