Прокурори мають бути активними у Facebook – Луценко

Прокурори мають бути активними у Facebook – Луценко

Укрінформ
Активність у соціальній мережі Facebook допоможе прокурорам повернути довіру суспільства. 

На цьому наголосив під час прес-конференції генпрокурор Юрій Луценко, відповідаючи на запитання чому в Академії прокуратури дають майстер-класи стосовно дописів у Facebook.

«Я розумію скепсис людей, які читають про кримінальні справи у Facebook. Суспільство не вірить державі. Як можна цю довіру здобути? Тільки демонстрацією того, що ми працюємо за сигналами громадян, - сказав він. - У цьому сенсі я вважаю, що прокурори мають працювати з Facebook. Безумовно, Facebook не є панацеєю. Найголовніше, щоб злочин не закінчувався фейсбук–дописом».

Луценко розповів, що завдяки його активності у соціальній мережі прокуратурі вдалося викрити групу викрадачів елітних автомобілів. За його словами, йому написала один народний депутат і повідомила, що у неї вимагають викуп за вкрадене авто.

«Через деякий час була накрита група викрадачів автомобілів, яка діяла у всіх областях України і вкрала близько сотні авто. Тепер ми знаємо інших високопосадовців з Адміністрації Президента, у керівному складі правоохоронних органів, які не зверталися. Платили або купували нові. На це був розрахунок зловмисників», - зазначив генпрокурор. 

Луценко запевнив, що активний у соціальній мережі саме для того, щоб «відновити довіру між суспільством і прокуратурою». 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-