Луценко запевнив, що ГПУ не потрібні додаткові повноваження щодо НАБУ і САП

Луценко запевнив, що ГПУ не потрібні додаткові повноваження щодо НАБУ і САП

Укрінформ
Генеральна прокуратура не потребує додаткових повноважень у відносинах із Національним антикорупційним бюро і Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою.

Про це заявив Генпрокурор Юрій Луценко на нараді стосовно стану виконання органами прокуратури у 2016 році покладених на них функцій і завдань, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Щодо питання нашої взаємодії з НАБУ — ми не потребуємо жодних додаткових повноважень у відносинах із Національним антикорупційним бюро і Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою”, - сказав Луценко.

Водночас він зазначив, що останнім часом уже “припинилися пошуки ворогів”, і ГПУ спільно з цими антикорупційними органами “спокійно” співпрацює, створює робочі групи з викриття і затримання корупціонерів.

“Єдине, що не вирішене, це пропускна здатність НАБУ. У нас на сьогодні є десятки і сотні проваджень,  які формально є його підзвітністю. У мене є десятки відповідей керівників НАБУ і САП про те, що вони не хочуть брати до свого провадження ці справи. О'кей, ми робитимемо цю роботу”, - додав Луценко, маючи на увазі, що як тільки НАБУ чи САП затребують відповідні справи в ГПУ, прокуратура передасть їх.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-