Армія отримає сучасні ракети й броньовані катери:  Президент затвердив рішення РНБО

Армія отримає сучасні ракети й броньовані катери: Президент затвердив рішення РНБО

Укрінформ
Президент Петро Порошенко підписав указ про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 27 січня 2017 року "Про основні показники державного оборонного замовлення на 2017 рік та 2018, 2019 роки".

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Відповідно до статті 107 Конституції України постановляю:

1. Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 27 січня 2017 року "Про основні показники державного оборонного замовлення на 2017 рік та 2018, 2019 роки".

2. Контроль за виконанням рішення Ради національної безпеки і оборони України, введеного в дію цим указом, покласти на Секретаря Ради національної безпеки і оборони України", - йдеться документі.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Як повідомляв Укрінформ, 27 січня відбулось засідання Ради національної безпеки і оборони України, на якому було розглянуто основні показники державного оборонного замовлення на 2017 рік та прогнозні показники на наступні два роки.

Зокрема, рішенням РНБО уряду доручено затвердити схвалені на засіданні основні показники державного оборонного замовлення з урахуванням видатків, передбачених бюджетом на поточний рік. Серед визначених пріоритетів: розробка та виробництво нових зразків озброєння та військової техніки, розвиток вітчизняного оборонно-промислового комплексу, збільшення обсягу державних гарантій за кредитами та спрощення механізму їх отримання для суб'єктів господарювання, які залучаються до виконання державного оборонного замовлення.

Зокрема, державним оборонним замовленням передбачено забезпечити Збройні сили України та інші військові формування новим перспективним озброєнням та військовою технікою: сучасними ракетними та артилерійськими системами, броньованими ракетними катерами, безпілотними літальними апаратами, бронетанковою технікою, засобами радіоелектронної боротьби і радіолокації, сучасними засобами зв'язку і управління, комплексами розвідки для артилерійських підрозділів, засобами спостереження, прицілювання та нічного бачення, планується також модернізація літаків, гелікоптерів та іншої військової техніки тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-