Вища рада правосуддя ще раз спробує відсторонити Гречківського – СБУ

Вища рада правосуддя ще раз спробує відсторонити Гречківського – СБУ

Укрінформ
Вища рада правосуддя 14 лютого розгляне звернення заступника генерального прокурора Юрія Столярчука щодо зупинення на чотири місяці повноважень члена ради Павла Гречківського.

Про це повідомила у Фейсбуці прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"Вища рада правосуддя 14 лютого на своєму засіданні розглядатиме звернення заступника Генерального прокурора України Ю. Столярчука щодо зупинення на чотири місяці повноважень члена Вищої ради правосуддя Павла Гречківського до закінчення проведення стосовно нього досудового розслідування та/або судового розгляду кримінального провадження", - написала вона.

Як повідомляв Укрінформ, Генпрокуратура спільно з СБУ викрила Гречківського у намаганні отримати неправомірну вигоду в сумі $500 тис. за справляння впливу щодо ухвалення судом першої інстанції рішення на користь суб'єкта господарювання та залишення його в силі судами апеляційної і касаційної інстанцій.

22 вересня 2016 року Гречківському було вручено повідомлення про підозру.

Тоді Вища рада юстиції (зараз Вища рада правосуддя) вирішила відправити члена ВРЮ Гречківського у відпустку замість відсторонення. Як наголошував голова Вищої ради юстиції Ігор Бенедисюк, доказів Генпрокуратури недостатньо для відсторонення Гречківського від посади члена ВРЮ на період слідства.

Фото: ipress.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-