Парубій перерахував

Парубій перерахував "багнети коаліції" і каже, є ще запас

Укрінформ
Голова Верховної Ради України Андрій Парубій переконаний, що коаліція в парламенті за підтримки позафракційних депутатів як приймала, так і далі прийматиме важливі для країни рішення. Тому спроби дестабілізувати парламент - безперспективні. 

На цьому Парубій наголосив сьогодні на брифінгу під час перебування на Львівщині, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Коаліція чітко існувала і приймала рішення під час обрання і керівництва Верховної Ради, і Кабінету міністрів. Ні в кого не виникає сумнівів. Також усі, очевидно, знають, що в коаліцію, окрім двох фракцій, входить велика кількість позафракційних депутатів... Коаліція покликана сформувати органи влади, щоб вони діяли. Але навіть якби ви мене спитали про поіменну кількість учасників, - я наголошую, навіть у випадку зачитання заяви Бубликом (мається на увазі заява Юрія Бублика про вихід з БПП і коаліції - ред.), Блок Петра Порошенка має 141 народного депутата, Народний фронт має 81 народного депутата. Разом - 222. Я є членом коаліції, але позафракційним. Ірина Геращенко є членом коаліції, але  позафракційна. Ганна Гопко, Пташник, Єднак є членами коаліції, але є позафракційними. Тільки тих людей, кого я назвав, є 227. Але кількість позафракційних набагато більша в коаліції", - наголосив Парубій.  

Водночас він зазначив, що не має достатніх даних, щоб назвати всіх позафракційних депутатів, які входять до коаліції. "Голова Верховної Ради України не має повноважень рахувати ні членів коаліції, ні членів опозиції. І відповідно робити з того будь-які підсумовуючі речі", - сказав спікер парламенту. 

Парубій також вважає, що "це питання є штучним, політизованим, яке має на меті одне - розбалансувати Верховну Раду України, добитися дочасних виборів, що на даному етапі "є не українським сценарієм, а сценарієм, який  нав'язується Україні ззовні". 

За його словами, хоч "ця Верховна Рада - непроста", але всі важливі закони були проголосовані нею, зокрема щодо обороноздатності держави, реформи армії, пакет антикорупційних реформ, пакет декомунізації, закони щодо місцевого самоврядування. 

"І та атака, яка сьогодні здійснюється на Верховну Раду України, з усіх сторін, - часто несправедлива... В цій Верховній Раді більшість депутатів є активними, дієвими... Вважаю, що спроби дестабілізувати парламент є нечесними. Я вважаю, що вони не мають перспективи", - підкреслив Парубій. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-