Джемілєв: За світло для Криму РФ пропонувала

Джемілєв: За світло для Криму РФ пропонувала "списати" мільярд з боргу Януковича

Укрінформ
За підключення електроенергії Криму російські представники пропонували пробачити 1 мільярд доларів з "боргу Януковича".

Про це розповів народний депутат і Уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв в інтерв'ю для "Апострофа"

"Коли перекрили електропостачання, сюди приїжджали комісари. Це ніколи в пресу не проходило, мені Аваков дзвонив і казав: "Знаєте, вони поїхали до Яценюка. Російські представники пропонують пробачити 1 мільярд доларів боргу Януковича, якщо ми знову підключимо електрику. Як ви на це дивитеся?". Я кажу: "Ми не торгуємо своєю батьківщиною. Нехай пропонує, ми не підключатимемо", - уточнив Джемілєв.

Нагадаємо, Україна в 2013 році при президенті Вікторі Януковичі взяла в РФ кредит у розмірі $3 млрд. Кредит мав бути погашений до кінця 2015 року. Україна пропонувала Росії реструктуризувати заборгованість щодо цього кредиту, проте Москва відмовилася прийняти умови, наполягаючи на суверенному характері боргу. У лютому 2016 року у зв'язку з невиплатою "боргу Януковича" Росія подала позов проти України до Високого суду Лондона. 

У січні цього року у Високому суді Англії українська сторона доводила, що кредит був узятий під тиском і з порушенням закону про бюджет. Також як аргумент для відмови від виплати називалися подальші дії Росії - анексія півострова Крим і війна на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-