Президент розповів Пахору про загострення на Донбасі

Президент розповів Пахору про загострення на Донбасі

Укрінформ
Президент Петро Порошенко провів зустріч із Президентом Республіки Словенія Борутом Пахором і подякував за активну підтримку Словенії у питаннях територіальної цілісності і незалежності України, а також якнайскорішого запровадження Євросоюзом безвізу для українців.

Про це повідомляється на сайті Глави держави.

«Дякую за сильну та надійну позицію щодо підтримки суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України, за тверду позицію в питанні забезпечення європейської єдності, включно з санкціями, а також за чітку позицію щодо незаконної анексії Криму», - сказав Порошенко.

Під час зустрічі було обговорено питання європейської інтеграції України. Глава держави подякував за активну підтримку Словенії у питанні якнайскорішого запровадження Європейським Союзом безвізового режиму поїздок для громадян України. Президент України, також наголосив на важливості збереження послідовної санкційної політики ЄС щодо Росії до повного відновлення незаконно порушеного  суверенітету і територіальної цілісності України у міжнародно визнаних кордонах, включаючи Крим.

Окрім цього, Порошенко детально поінформував співрозмовника про останнє загострення ситуації на Донбасі у зв'язку з обстрілами Авдіївки з боку російсько-терористичних військ. Було відзначено, що для досягнення прогресу у переговорному процесі щодо політичного врегулювання мають бути виконані першочергові безпекові елементи Мінських домовленостей, передусім, повне і остаточне припинення вогню та відведення важких озброєнь.

Сторонами було відзначено обопільну зацікавленість у розвитку співробітництва у сфері енергоефективності, а також домовлено активізувати роботу з метою відновлення прямого авіаційного сполучення між Любляною і Києвом. Глава Української держави підтвердив зацікавленість України в посиленні співпраці зі Словенію в економічній, культурній та гуманітарній сферах.

Президент Пахор поінформував українську сторону про підсумки його переговорів у Москві та Берліні. Президент України Петро Порошенко поновив запрошення Президенту Республіки Словенія Боруту Пахору відвідати Україну з офіційним візитом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-