Затримання Жадана: МЗС України викликало

Затримання Жадана: МЗС України викликало "на килим" посла Білорусі

Укрінформ
Посла Білорусі в Україні Ігоря Сокола викликали до Міністерства закордонних справ України у зв'язку із затриманням у Мінську письменника Сергія Жадана.

Про це повідомляє прес-служба МЗС. 

«У зв'язку із затриманням білоруськими компетентними органами українського письменника Сергія Жадана в Мінську до МЗС України було викликано посла Білорусі в Україні пана Ігоря Сокола», - йдеться на сайті відомства.

Зокрема, представиники МЗС висловили керівнику білоруської дипмісії глибоке занепокоєння ситуацією із затриманням та забороною в’їзду письменнику, звернувши увагу на системність таких дій білоруських правоохоронців стосовно громадян України. 

У МЗС також зауважили, що роз'яснення білоруської сторони, отримані станом на сьогодні, не задовольняють українську сторону. 

Міністри закордонних справ України і Білорусі Павло Клімкін та Володимир Макей вже  обговорили ситуацію, що склалась у зв'язку із затриманням письменника.

Нагадаємо, Жадан повідомив, що цієї ночі у Мінську його просто з готельного номера забрала міліція і доправила у відділок, де він провів усю ніч. Білоруські правоохоронці пояснили, що Жадану 2015 року заборонили в'їзд на територію РФ за нібито "причетність до терористичної діяльності". А оскільки Білорусь та Казахстан перебувають в одній візовій зоні із РФ, то заборона автоматично переходить і на ці країни.

Вранці 11 лютого його відпустили, попередивши про заборону в'їзду до Білорусі на невизначений термін і поставивши вимогу у триденний термін залишити територію республіки.

Посольство України вже направило ноту до Міністерства закордонних справ Білорусі у зв'язку із затриманням у Мінську письменника Сергія Жадана, який прибув для участі в поетичному фестивалі "Вірші на асфальті".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-