Порошенко сказав, з чим Клімкін їде на

Порошенко сказав, з чим Клімкін їде на "нормандську" зустріч

Укрінформ
Україна на зустрічі глави МЗС "нормандської четвірки" буде говорити про неможливість проведення виборів на Донбасі, доки звідти не виведено російські окупаційні війська.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час візиту в Івано-Франківськ, повідомляє "112 Україна".

"У спонтанної дискусії, яка виникла в останні дні з нашими партнерами, ми ще раз чітко наголосили, що політичні пункти Мінських угод можуть бути реалізовані тільки після очевидного і безперечного прогресу їх частини з безпеки. А вибори під російськими дулами і їх "солдатньою" навколо виборчих дільниць - абсолютно неприйнятна і неможлива дія. З цим Павло Клімкін наступного тижня поїде на зустріч міністрів МЗС "нормандської четвірки", - сказав він.

Раніше посол Німеччини в Україні Ернст Райхель заявив в одному з інтерв'ю, що проведення виборів на окупованій території Донбасу є можливим і до виведення звідти російських військових підрозділів. У відповідь в МЗС України заявили, що вибори на окупованому Донбасі неприпустимі в присутності російських військ.

Пізніше нардеп від БПП Олексій Гончаренко на знак протесту проти висловлювань посла Німеччини розмалював фрагмент Берлінської стіни, який розташований біля посольства ФРН в Києві.

У посольстві Німеччини заявили, що поки не будуть реагувати на псування нардепом фрагмента Берлінської стіни, але пізніше на сайті посольства з'явилося повідомлення про те, що дипломатичне відомство шкодує про псування фрагмента стіни депутатом і констатує порушення Віденської конвенції про дипломатичні відносини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-