МЗС готує зустріч Порошенка з Трампом

МЗС готує зустріч Порошенка з Трампом

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України ретельно готується до майбутнього візиту Президента Петра Порошенка до Сполучених Штатів Америки і його зустрічі з президентом цієї країни Дональдом Трампом.

Про це в ефірі ток-шоу "Право на владу" на каналі 1+1 розповів голова МЗС Павло Клімкін.

"Ми спілкуємось і з Радою національної безпеки, і з Державним департаментом. Нам потрібно належним чином підготуватися до цієї зустрічі. Оскільки ми маємо кілька питань на порядку денному, деякі пропозиції в контексті взаємодії української та американської ми готуємо додатково. Зараз їх обговорює наш посол, у нас є кілька додаткових контактів", - сказав міністр.

Клімкін також прокоментував зустріч лідера ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко із Трампом.

"Я вважаю, що дуже сумно, коли наші політики – і байдуже хто – використовують важливі міжнародні зустрічі у суто внутрішньополітичних цілях. І я вважаю як особисто, так і як міністр: якби у нас усі їздили, уся Верховна Рада зустрічалася і просувала наші інтереси, я б за це був аж двома руками. Але насправді, це, на жаль, не так. Давайте працювати на державу, на Україну, а не на внутрішньополітичну боротьбу", - сказав голова МЗС.

Як повідомлялося, у ніч проти неділі, 5 лютого, за київським часом відбулася телефонна розмова між президентами США Дональдом Трампом та України Петром Порошенком. Головною темою розмови було врегулювання збройного конфлікту на Донбасі та шляхи пошуку можливостей завершення війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-