Лінкявічюс завтра летить на Донбас — побачити все на власні очі

Лінкявічюс завтра летить на Донбас — побачити все на власні очі

Укрінформ
Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус та перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко у п'ятницю, 10 лютого, ознайомляться з безпековою і гуманітарною ситуацією на Донбасі.

Про це перший віце-спікер повідомила на своїй сторінці у Facebook.

"Вже завтра ми разом з міністром відвідаємо Донбас, аби побачити на власні очі безпекову і гуманітарну ситуацію", - написала вона.

За словами Геращенко, під час сьогоднішньої зустрічі вона подякувала Лінкявічусу за тверду позицію Литви в питанні відновлення територіальної цілісності і суверенітету України. Окрім питань двосторонніх взаємин і міжпарламентського діалогу, співрозмовники обговорили гуманітарну та безпекову ситуацію на Донбасі, питання порушення прав людини в окупованому Криму.

"Україну надзвичайно тривожить той факт, що в Остаточному звіті ОБСЄ/БДІПЛ за результатами спостереження на виборах до Державної Думи Федеральних Зборів Російської Федерації 2016 року повністю проігноровано факти незаконної анексії Криму Російською Федерацією. Вважаємо, що ОБСЄ має вдосконалити методику моніторингу, яку використовує БДІПЛ", - наголосила перший віце-спікер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-