Порошенко подякував Греції за стійку позицію щодо України

Порошенко подякував Греції за стійку позицію щодо України

Фото
Укрінформ
У Києві розпочалася зустріч Президента Петра Порошенка та рем’єр-міністра Грецької Республіки Алексіса Ципраса, який перебуває в Україні з робочим візитом.

Вона проходить у форматі віч-на-віч, повідомляє прес-служба глави держави.

Під час зустріч Порошенко подякував Ципрасу за те, що він прийняв запрошення відвідати Україну у період, коли дві держави відзначають 25-річчя встановлення дипломатичних відносин. Протягом цього часу взаємини України та Греції були і залишаються надійними, партнерськими та дружніми, констатував Президент.

Він подякував Греції за стійку позицію у питанні відстоювання територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України, засудження агресії Росії проти України та невизнання анексії Криму.

"Греція підтримує Україну в процесі європейської інтеграції та твердо стоїть на позиціях необхідності повного виконання Мінських угод: повного припинення вогню, виведення російських військ з української території та забезпечення мирного процесу", - зазначив Порошенко.

Президент підкреслив, що між країнами існують тісні економічні, соціальні, культурні і міжлюдські відносини, і висловив переконання, що вони будуть лише поглиблюватися. Він зазначив, що в Україні існує велика грецька меншина, та запропонував організувати в майбутньому спільну зустріч Ципраса з українськими греками.

У свою чергу Прем’єр-міністр Греції наголосив, що його країна стоїть на позиціях підтримки миру та стабільності в Україні і готова всіляко цьому сприяти. Він також висловив зацікавлення у розвитку та поглибленні українсько-грецьких двосторонніх відносин.

Після завершення двостороннього спілкування відбудеться розширене засідання за участю української та грецької делегацій під головуванням Президента України та Прем’єр-міністра Греції.

Порошенко та Ципрас також зустрінуться з представниками ЗМІ.

Фото: Михайло Палінчак

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-