"Самопоміч" закликає ухвалити закон про тимчасово окуповані території

Укрінформ
Фракція "Самопоміч" закликає профільний комітет Верховної Ради сьогодні розглянути законопроект про тимчасово окуповані території для подальшого винесення в зал на голосування у четвер.

Про це заявив представник фракції Єгор Соболєв під час брифінгу у ВР, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми просимо спікера і просимо всіх членів відповідного комітету з державного будівництва і місцевого самоврядування сьогодні розглянути закон про тимчасово окуповану територію, який був підготовлений нашою фракцією, і завтра винести його на голосування у Верховній Раді. Цей закон забороняє торгівлю з окупованими територіями, це вирішить все протистояння, яке зараз є в Бахмуті, в Лисичанську між ветеранами війни за незалежність, які почали зупиняти цю торгівлю на крові, і людьми, котрі можуть носити форму української поліції, мати посвідчення українських посадовців, але по факту заробляти на торгівлі з окупантами", - сказав Соболєв.

Він додав, що у разі ухвалення цього закону на тимчасово окуповані території буде можлива передача гуманітарних посилок, їжі та одягу, необхідних для громадян, що опинилися  в окупації.

"Ця й інша торгівля має бути забороненою, на Росію має бути покладена юридична відповідальність за порушення прав наших громадян на цих територіях, за руйнацію інфраструктури. За все, що відбувається під їхнім чоботом", - додав нардеп.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-