Тука поки не бачить необхідності вводити в Україні воєнний стан

Тука поки не бачить необхідності вводити в Україні воєнний стан

Укрінформ
Заступник міністра з питань окупованих територій Георгій Тука поки не бачить доцільності введення воєнного стану.

Про це він сказав в ефірі одного з українських телеканалів у понеділок ввечері, предає "Українська правда".

"Я не бачу необхідності введення воєнного стану", - сказав він.

Водночас Тука вважає, що у періоди, коли державі загрожує небезпека, необхідно давати можливість керівництву країни брати під свій контроль стратегічні об'єкти, які не є у її власності.

"Я вважаю за доцільне розглядати не питання введення чи не введення воєнного стану, а краще надати будь-якому виконавчому органу влади можливість у разі реальної державної небезпеки брати під тимчасовий контроль стратегічно важливі підприємства", - сказав він.

Як раніше повідомляло агентство, загострення ситуації навколо Авдіївки спостерігається з 29 січня, коли на світанку проросійські бойовики пішли в наступ на позиції української армії. Українці відбили атаки і пішли у контрнаступ, захопивши окремі позиції бойовиків. Відтоді бойовики за підтримки російської армії і забороненого Мінськими угодами озброєння інтенсивно обстрілюють як позиції української армії, так і місто Авдіївку.

За період загострення ситуації в Авдіївці, з 29 січня, Збройні сили України втратили 13 бійців, ще 76 військовослужбовців отримали поранення внаслідок обстрілів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-