Новий генсек ООН відкритий до ідей України з урегулювання на Донбасі - Єльченко

Новий генсек ООН відкритий до ідей України з урегулювання на Донбасі - Єльченко

Укрінформ
Постійний представник України при ООН назвав нового генерального секретаря Організації Антоніу Гутерреша "відкритим" до тих ідей, що пропонує Україна, в тому числі щодо відкриття Спеціального офісу підтримки ООН на Донбасі.

Про це український дипломат заявив після проведення закритих консультацій щодо ситуації в Авдіївці в РБ ООН, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Повинен сказати, що новий генеральний секретар є достатньо відкритим для наших ідей", - зауважив Володимир Єльченко.

Він поінформував, що мав можливість кілька разів обговорити з главою ООН питання, в тому числі, щодо відкриття Спеціального офісу підтримки ООН на Донбасі.

"Він (Антоніу Гутерреш – ред.) відкритий по відношенню цієї ідеї, він проводить консультації, запитує в секретаріаті файли з історією питання. Ми погодились з ним зустрітися пізніше, бо він зараз подорожує. Ми обговорюватимемо це питання пізніше", - заважив глава Української місії.

Єльченко також підкреслив, що нинішня ситуація в Авдіївці та інші загострення, що відбуваються на сході України "є прямими прикладами, чому цей офіс має бути створений". Інформація до Ради Безпеки ООН поступатиме не тільки з повідомлень ЗМІ та окремих представників ОБСЄ, які час від часу можуть відстежувати ситуацію в обмежених місцях, пояснив він.

"Нам потрібна певна присутність (на Донбасі – ред.), - наголосив Єльченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-