Справа про збитий Іл-76: обвинувачення проти Плотницького передали до суду

Справа про збитий Іл-76: обвинувачення проти Плотницького передали до суду

Укрінформ
Прокуратурою Дніпропетровської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт відносно голови терористичної організації «ЛНР» Ігоря Плотницького та двох командирів батальйонів Андрія Патрушева та Олександра Гурєєва у справі збитого літака Іл-76.

Дії вказаних осіб кваліфіковано як терористичний акт (ч.3 ст.258 КК України), повідомили у прес-службі прокуратури Дніпропетровської області.

«Так, голова терористичної організації «ЛНР» І. Плотницький, який на час скоєння злочину був командиром незаконного збройного формування «Зоря», разом з А. Петрушевим (на той час його заступником) та командиром незаконного збройного формування «Вітязь» О. Гурєєвим обвинувачуються у збитті військово-транспортного літака Іл-76, на борту якого знаходилось 49 осіб, під час здійснення посадки в аеропорт Луганська», - йдеться в повідомленні прокуратури.

Як повідомляв Укрінформ, у липні минулого року вказаним особам було заочно повідомлено про підозру у вчиненні даного злочину та, оскільки вони перебувають за межами підконтрольній Україні території, відносно них проведено спеціальне досудове розслідування.

У червні 2014 року на території Луганської області під час здійснення заходу на посадку в аеропорт м. Луганськ переносним зенітно-ракетним комплексом був уражений військово-транспортний літак ІЛ-76 Збройних сил України. Внаслідок ураження літак загорівся та впав, загинули дев'ять членів екіпажу та сорок військовослужбовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-