Томенко хоче через суд дізнатися склад парламентської коаліції

Томенко хоче через суд дізнатися склад парламентської коаліції

Укрінформ
Голова громадського руху «Рідна країна» Микола Томенко має намір звернутися до Вищого адміністративного суду з позовом до Верховної Ради щодо надання інформації стосовно поіменного складу парламентської коаліції «Європейська Україна».

Про це він сказав на прес-конференції в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Якщо завтра ми не отримаємо інформацію про перелік депутатів, які є відповідальні у проєвропейській коаліції «Європейська Україна», тоді будемо подавати до Вищого адміністративного суду»,- сказав Томенко.

При цьому він послався на відповідь апарату Верховної Ради України на його запит. Зокрема, у відповіді апарату, яку продемонстрував на прес-конференції Томенко, зазначається, що після виходу зі складу коаліції трьох депутатських фракцій («Самопоміч», «Батьківщина» і «Радикальна партія Олега Ляшка» - ред.) чинність попередньо укладеної коаліційної угоди була підтверджена уповноваженими представниками коаліції від фракцій «Блок Петра Порошенка» та «Народний фронт» на пленарному засіданні Верховної Ради 12 квітня 2016 року.

«Стосовно списків народних депутатів, які своїми підписами скріпили коаліційну угоду - ні при її підписанні, ні при підтвердженні такі списки до апарату Верховної Ради України, зокрема до Головного організаційного управління, не надходили»,- йдеться у відповіді апарату ВР на запит Томенка.

Крім того, в апараті ВР підкреслили, що в Регламенті Верховної Ради не передбачено подання списків з особистими підписами народних депутатів, які сформували коаліцію.

Водночас Томенко нагадав, що наразі кількісний склад депутатів, що входять у фракції, що сформували коаліцію - 223. Зокрема, у фракції «Блок Петра Порошенка» 142 депутати, у фракції «Народний фронт» - 81 депутат. В коаліції за законодавством має бути не менше 226 депутатів.

Політик також нагадав, що дострокові парламентські вибори у 2014 році відбулися після того, як у попередньому скликанні парламенту була розвалена парламентська коаліція, що стало приводом для розпуску парламенту і оголошення дострокових виборів.

Водночас голова руху «Рідна Україна» зауважив, що наразі немає правових підстав для дострокових виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-