Резолюція ПАРЄ закликає допомагати Україні й тиснути на Росію - МЗС

Резолюція ПАРЄ закликає допомагати Україні й тиснути на Росію - МЗС

Укрінформ
У контексті результатів розгляду та сьогоднішнього ухвалення резолюції ПАРЄ «Функціонування демократичних інститутів в Україні» Міністерство закордонних справ України відзначає незмінну підтримку Асамблеєю нашої держави та позитивну оцінку нею процесу реалізації в Україні амбітної програми реформ.

Про це повідомляється у відповідному коментарі МЗС.

"Принциповим є положення резолюції, що ці реформи проводяться в складних умовах з огляду на російську агресію на сході України та незаконну анексію Криму. При цьому Асамблея позитивно відзначає прогрес у проведенні демократичних реформ", - йдеться у коментарі.

Зазначається, що Асамблея надає високу оцінку тісній співпраці України з Радою Європи, зокрема, з Венеціанською комісією та Конгресом місцевих і регіональних влад, щодо підготовки проекту у частині децентралізації на основі Європейської хартії місцевого самоврядування та інших відповідних стандартів Ради Європи.

Серед кроків для забезпечення політичної стабільності та зміцнення демократії в країні, Асамблея підкреслює необхідність продовження та посилення боротьби з корупцією, реформування виборчої системи, завершення процесу підготовки до ратифікації Верховною Радою Стамбульської конвенції.

"У цьому контексті важливим для України є заклик Асамблеї до всіх органів Ради Європи і надалі надавати нашій державі необхідну експертну допомогу, спрямовану на зміцнення демократичних інститутів, продовжувати моніторинг ситуації в та навколо України, і вжити всіх можливих заходів, щоб змусити Російську Федерацію дотримуватись своїх зобов'язань відповідно до міжнародного права та міжнародних зобов'язань з метою забезпечення дотримання прав людини в незаконно окупованому Криму та звільнення всіх українських політв'язнів і незаконно затриманих осіб", - зазначають у МЗС.

У Міністерстві також наголошують на важливості відхилення антиукраїнських поправок та підтримці Асамблеєю переважної кількості поправок до проекту, внесених українською делегацією для максимально об'єктивного висвітлення подій в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-