Порошенко передав президенту Фінляндії папери щодо встановлення дипвідносин

Порошенко передав президенту Фінляндії папери щодо встановлення дипвідносин

Укрінформ
Під час зустрічі з українською діаспорою Фінляндії Президент України Петро Порошенко розповів про те, що він привіз з України та передав президенту Фінляндії Саулі Нііністьо папери про встановлення дипломатичних відносин двох країн у 1918-1921 роках.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Коли ми з президентом (Саулі Нііністьо, - ред.) розмовляли про 25-річчя відновлення дипломатичних відносин, фінські співрозмовники називали це «встановлення». А я кажу: «Ні це не встановлення, це – відновлення, бо Україна була однією з перших країн, яка визнала незалежність Фінляндії». І я приїхав сюди, поклав квіти, щоб нагадати всім, що Україна боролася і за незалежність Фінляндії. І це треба цінувати... Ми передали президенту (Нііністьо, - ред.) зразки документів, ноту на призначення посла, декларацію про визнання незалежності. Це було дуже важливо», - сказав Порошенко.

Як повідомляв Укрінформ, спілкування з українською діаспорою відбувалося під час покладання квітів за адресою, де в Гельсінкі у 1918-1921 р.р. було перше посольство України в Фінляндії.

24 січня Президент України Петро Порошенко здійснив офіційний візит до Республіки Фінляндія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-