Брок: Зняття санкцій в обмін на скорочення ядерного арсеналу РФ - це віддати Україну

Брок: Зняття санкцій в обмін на скорочення ядерного арсеналу РФ - це віддати Україну

Укрінформ
Голова комітету з закордонних справ Європарламенту Ельмар Брок розкритикував пропозицію президента США Дональда Трампа скасувати санкції проти Росії в обмін на скорочення її ядерного арсеналу.

Про це він заявив в інтерв'ю DW.

За словами Брока, скасувати санкції проти Росії, запроваджені США у зв'язку з анексією Криму та агресією проти України, в обмін на скорочення Москвою її ядерного арсеналу означало б "угоду про продаж свободи іншої країни".

"Дивіться, це означає віддати Україну в обмін на скорочення Москвою частини її ядерного арсеналу. Мені здається, що така угода не має сенсу", - заявив євродепутат.

Так Брок прокоментував пропозицію президента США Дональда Трампа, яку той висловив в інтерв'ю британському виданню The Times ще до своєї інавгурації.

"Мені буде цікаво спостерігати за ходом дебатів в американському Сенаті з цього приводу. Що скажуть (критично налаштовані до Росії представники Республіканської партії - ред.) сенатори Коркер і Маккейн", - додав Брок.

Він також наголосив, що санкції проти Москви були запроваджені з метою виконання мінських домовленостей. "Ми можемо зняти санкції, якщо це буде зроблено. Це ціна", - зазначив депутат.

Окрім того, Брок назвав війну в Сирії завершеною після "завершення війни проти поміркованих сил". На його думку, "Росія в якійсь мірі знехтувала дипломатичним рішенням на користь військового".

Водночас євродепутат закликав Москву зайняти конструктивну позицію на мирних переговорах щодо розв'язання сирійського конфлікту: "Я вважаю, що Росія повинна розуміти, що недотримання міжнародних правових норм, затягування мирних переговорів, які б враховували інтереси всіх сторін, - не найкраща ґрунт для пошуку довгострокових рішень щодо Сирії".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-