Порошенко відвідав музей маршала Маннергейма

Порошенко відвідав музей маршала Маннергейма

Фото
Укрінформ
Президент Петро Порошенко разом із дружиною Мариною Порошенко відвідав музей видатного фінляндського політичного та воєнного діяча маршала Карла Густава Маннергейма.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"У музеї зібрана велика колекція експонатів, що розповідають про роботу маршала Маннергейма як на воєнному напрямку, так і у сфері політики і доброчинства. В експозиції представлені матеріали, присвячені службі Карла Маннергейма в армії Російської імперії, його діяльності на посаді головнокомандувача збройними силами Фінляндії, Президента країни", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Маннергейм свого часу двічі відвідував Одесу в 1918 та 1919 роках. В музеї також зберігається символічний ключ від Хотинської фортеці, який був подарований маршалу.

На згадку про відвідання Музею Президентові України подарували копію фотографії, на який зображені останній гетьман України Павло Скоропадський та маршал Маннергейм в молоді роки. Працівники музею також передали копію листа Скоропадського до Маннергейма.

"Фінляндія має подивитися на незалежну Україну як на союзника. Вона має підтримати незалежність України тому, що це буде добре для Фінляндії", - написав він своєму фінському колезі.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-