Порошенко зустрівся з українською громадою Фінляндії

Порошенко зустрівся з українською громадою Фінляндії

Укрінформ
Президент Петро Порошенко у Гельсінкі поклав квіти до будівлі, де розташовувалася перша дипломатична місія України у Фінляндії в 1918-1921 роках, та зустрівся з представниками місцевої української громади.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Президент наголосив, що нині Фінляндія надає безпрецедентну підтримку Україні за багатьма напрямками: і в питанні санкцій проти агресора – Росії, і в питані надання українцям безвізового режиму, і щодо ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

«Це є дуже потужний формат підтримки українців», - сказав він.

За словами Порошенка, Президент Фінляндії захищає позиції України і "ми дуже вдячні йому таку солідарність".

Глава держави також зазначив, що Фінляндія допомагає реабілітувати героїв – воїнів, які захищають Україну.

За його словами, все це вдалося завдяки і значним зусиллям української діаспори. «Без вас не було б таких відносин України з Фінляндією», - сказав Порошенко.

Він наголосив, що діаспора в усьому світі стала потужним фактором впливу на рішення урядів і президентів країн – міжнародних партнерів України.

«Саме це цементує нашу світову солідарність і солідарність глобальної коаліції світу на підтримку України в ці важкі часи», - підкреслив глава держави.

Порошенко висловив переконання, що Україна переможе політико-дипломатичним шляхом. Зокрема, він повідомив, що Україна подала позови до Міжнародного суду ООН проти Росії щодо фінансування тероризму та порушення прав людини в Криму.

Фото сайту Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-