Геращенко каже, що замах на нього вивів на слід державного тероризму РФ

Геращенко каже, що замах на нього вивів на слід державного тероризму РФ

Укрінформ
Народний депутат з фракції "Народного фронту" Антон Геращенко вважає, що підозрювані в замаху на нього є важливими свідками, які можуть розповісти про механізм підготовки терористичних актів спецслужбами РФ на території України.

Про це в понеділок він заявив на брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Публічно заявляю, що, безумовно, і особи, які готували мою ліквідацію, і вбивця Івана Мамчура, які зараз усі втрьох знаходяться в СІЗО, вони є найважливішими свідками не лише українських судів кримінальних, я вважаю, що й міжнародних судів. Ці особи є джерелом інформації про державний тероризм з боку спецслужб РФ і посадовців", - сказав він.

За словами Геращенка, видавати цих осіб російській стороні не можна. Народний депутат також вважає, якщо ці особи йтимуть на контакт зі слідством і видаватимуть все більше "інформації про механізм підготовки терористичних актів і терористів проти України, то безумовно суд це зобов'язаний буде врахувати як пом'якшуючу обставину при винесенні вироку".

Як повідомляв Укрінформ, керівник СБУ Василь Грицак заявив про розкриття спроби замаху на одного з депутатів Верховної Ради України. Пізніше стало відомо, що цей депутат - Антон Геращенко. Вчинити замах мали двоє громадян України, які раніше перебували в ув'язненні на окупованій території Криму і були достроково звільнені. За даними слідства, їх дії координував колишній громадянин України Андрій Тихонов, який зараз мешкає у Бєлгороді (РФ).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-