Сучасна російська агресія нагадує події початку ХХ століття - Гройсман

Сучасна російська агресія нагадує події початку ХХ століття - Гройсман

Укрінформ
Сценарії агресії та гібридної війни, задіяні Російською Федерацією проти України, дуже нагадують події 1917-1920 рр., що ознаменувалися падінням української державності

На цьому наголосив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман у вітанні з нагоди Дня соборності, розміщеному на Урядовому порталі.

"Падіння української державності в 1917–1920-х для кожного з нас має бути пересторогою. Сценарії агресії та гібридної війни, задіяні сьогодні Російською Федерацією проти нашої незалежної та демократичної держави, багато в чому нагадують ті драматичні роки початку ХХ сторіччя. Тоді проти України також були використані всі можливі методи – від прямого військового вторгнення, окупації, масштабної інформаційної пропаганди до створення на теренах нашої країни “кишенькових” сепаратистських урядів", - заявив він.

За його словами, попри те, що проголошення Акта Злуки відбулося в умовах зовнішньої військової агресії, в історії українців розпочався новий виток боротьби за незалежність і територіальну цілісність України.

Як наголосив керівник уряду, сьогодні нашим спільним обов’язком є зберегти політичну єдність і непохитну віру у спільну справу – захист держави від ворога, зміцнення економіки і повномасштабний запуск реформ.

На думку Гройсмана, українці довели, що здатні давати гідну відповідь економічним, політичним, безпековим викликам сьогодення, якими б жорсткими і виснажливими вони не були. Він нагадав, що торік вдалося подолати кризові явища, а ряд секторів реальної економіки демонструють "оптимістичне оновлення". За останні три роки фактично з “нуля” вдалося модернізувати й оснастити Збройні сили України, які в умовах глобальних мінливих процесів є чи не єдиною гарантією державної незалежності та суспільної безпеки.

За словами глави уряду, поступові галузеві реформи, відновлення виробництва, розширення зовнішнього ринку і соціальні ініціативи дають впевненість стверджувати, що 2017 рік стане етапом забезпечення розвитку економіки, закладення надійної основи для моделі економічного зростання.

"Нехай День Соборності нагадує всім нам про велику відповідальність і обов’язок: не лише вберегти рідну країну від небезпеки, а і зміцнити її фундамент для подальшого розвитку та успішної реалізації прийдешніх поколінь", - наголосив Прем'єр-міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-