Представник Президента у ВР: Багато депутатів потребують підвищення зарплат

Представник Президента у ВР: Багато депутатів потребують підвищення зарплат

Укрінформ
Підвищення зарплат народних депутатів - це лише невелика складова постанови про кошторис Верховної Ради. Загалом цей документ стосується відкритості і прозорості фінансування парламенту. 

Таку думку висловив народний депутат із фракції "Блок Петра Порошенка", представник Президента в парламенті Артур Герасимов, повідомляє прес-служба БПП на своїй сторінці у Facebook.

Герасимов також зауважив, що до питання заробітної плати народних депутатів треба підходити зважено і неупереджено. "Я вважаю, що сьогодні багато депутатів реально потребують підвищення зарплат. Є, звичайно, багато парламентаріїв, яким це не потрібно, виходячи з їхніх декларацій", - додав він.

За його словами, не варто забувати, що багато депутатів із західної чи східної України часто їздять у відрядження до своїх виборців. "Не складно порахувати, скільки їм ці поїздки коштують. Все треба враховувати при тих чи інших рішеннях в цьому питанні", - сказав депутат.

Він також нагадав, що цією постановою передбачалося підвищення оплати праці помічників народних депутатів. "Вважаю, це має обов’язково відбутися, адже наразі нам треба підвищити якість законодавчого процесу. А ми розуміємо, що для того, аби гарний спеціаліст, юрист, економіст прийшов працювати, ми маємо їм запропонувати гідну оплату їхньої праці", - наголосив Герасимов.

Він зазначив, що фракція БПП голосувала за цю постанову, і висловив переконання, що її треба розглянути й ухвалити найближчим часом.

Як повідомляв Укрінформ, депутати цього тижня не змогли ухвалити свій кошторис. Передбачалося, що посадові оклади народних депутатів України мали становити: 

- Голова Верховної Ради України - 20 тис. грн;

- перший заступник Голови Верховної Ради України - 19,2 тис. грн;

- заступник Голови Верховної Ради України - 18,7 тис. грн;

- голова комітету Верховної Ради України, спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації, керівник депутатської фракції (депутатської групи) у Верховній Раді України - 18 тис. грн;

- перший заступник, заступник голови комітету Верховної Ради України, спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації, секретар комітету Верховної Ради України, спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації, заступник керівника депутатської фракції (депутатської групи) у Верховній Раді України - 17 тис. грн;

- голова підкомітету комітету Верховної Ради України - 16,5 тис. грн;

- член комітету Верховної Ради України - 16,2 тис. грн. 

Під час обговорення проекту постанови спікер Андрій Парубій запропонував зменшити зарплати депутатів до 15 тис. грн, але цю пропозицію також не було підтримано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-