Рішення про арешт Курченка оскаржити вже не можна - ГПУ

Рішення про арешт Курченка оскаржити вже не можна - ГПУ

Укрінформ
Рішення суду про взяття під варту Сергія Курченка набрало чинності.

Про це йдеться на сайті ГПУ.

"18 січня Апеляційним судом м. Києва визнано законним та обгрунтованим і надалі оскарженню не підлягає рішення про обрання Курченку запобіжного заходу - тримання під вартою. Таким чином поставлена крапка у вжитті з боку Генеральної прокуратури України заходів процесуального забезпечення міжнародного розшуку С. Курченка та дозволяє іншим компетентним органам їх реалізувати", - йдеться у повідомленні.

Із березня 2014 року Курченко перебуває у міжнародному розшуку, ГПУ та компетентними оперативними підрозділами постійно вживаються заходи щодо забезпечення виконання обов'язкових процесуальних процедур з метою належного здійснення розшуку підозрюваного, у тому числі за сприяння міжнародного бюро Інтерпол та його національного підрозділу в Україні.

Сергія Курченка обвинувачують у створенні та забезпеченні діяльності злочинної організації з метою вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, а також вчиненні у її складі низки кримінальних правопорушень, зокрема заволодіння чужим майном, а саме коштами державних та інших банківських установ, державних підприємств паливно-енергетичного сектору економіки в особливо великих розмірах, легалізації (відмиванні) доходів, одержаних злочинним шляхом, організації фіктивного підприємництва, тобто створенні та придбанні суб’єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб) з метою прикриття незаконної діяльності, що заподіяло велику матеріальну шкоду.

Спричинені злочинною організацією збитки, активним учасником якої є Курченко, сягають понад 7 млрд грн.

За відповідними фактами Курченку повідомлено про підозру. Санкція найтяжчої з інкримінованих підозрюваному статей передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 12 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-