Гройсман спростував заяву Березюка про план реінтеграції Донбасу

Гройсман спростував заяву Березюка про план реінтеграції Донбасу

Укрінформ
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що слова окремих політиків щодо урядового розпорядження про реалізацію заходів на тимчасово окупованих районів Донецької і Луганської областей, яке нібито є реалізацією плану Кремля, не відповідають дійсності й маніпулюють людьми.

Про це глава уряду заявив під час засідання Кабінету Міністрів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я бачив ці заяви. Можу їх назвати - брєд сивої кобили. А як я можу називати іншими словами те, що не відповідає дійсності», - сказав він.

Глава уряду наголосив, що відповідне розпорядження було прийнято на виконання вимог відповідного закону й враховує винятково інтереси українських громадян.

«Ми - український уряд і ми любимо Україну від заходу і до сходу. І в моєму розумінні українці, які живуть на заході, на сході, у центрі або на півночі чи на півдні нічим не відрізняються. Лише умовами життя, бо деякі наші співгромадяни сьогодні знаходяться в тимчасовій окупації й у багатьох речах просто обмежені - там є діти, там є люди похилого віку, там є люди, які хочуть жити в мирі, які люблять Україну, там є різні люди», - підкреслив Гройсман і закликав політиків не обвинувачувати уряд «у тому, чого немає».

У свою чергу міністр з питань тимчасово окупованих територій Вадим Черниш зауважив, що нещодавно прийняте розпорядження про план заходів, спрямованих на здійснення деяких основ державної внутрішньої політики щодо тимчасово окупованих районів Донецької і Луганської областей, покликане сприяти реінтеграції Донбасу. Зокрема, за його словами, документ містить норми, що дозволяють дітям, які нині вимушено перебувають на тимчасово непідконтрольній території, вступити до українських ВНЗ.

Крім того, він розповів, що розпорядженням заплановані заходи із запобігання недопущення будь-яких дій, спрямованих на легітимізацію незаконних збройних формувань чи терористичних організацій.

«Рішення уряду направлено на реінтеграцію людей, які там проживають, в єдиний конституційний простір України», - наголосив Черниш.

Раніше лідер парламентської фракції «Самопоміч» Олег Березюк назвав нове розпорядження Кабміну, прийняте 11 січня, «Про плани заходів, спрямованих на реалізацію деяких основ внутрішньої державної політики щодо окремих районів Донецької та Луганської областей, де органи держвлади тимчасово не виконують свої повноваження» реалізацією плану Кремля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-