Порошенко: 2017 - рік відповідей на системні виклики

Порошенко: 2017 - рік відповідей на системні виклики

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко не згоден з песимістичними настроями щодо майбутнього Європейського Союзу, які сьогодні підказуються європейцям російськими пропагандистами.

Про це він заявив під час щорічної зустрічі з іноземними послами, акредитованими в Україні, передає прес-служба Глави держави.

«Європейський проект має набагато більший запас міцності, ніж це уявляють собі в Кремлі… В Україні в Європейський проект і цінності вірять подеколи більше, ніж навіть в самій Об’єднаній Європі. І як би цього комусь не хотілося, ми за жодних умов не маємо наміру відмовлятися від євроінтеграційного курсу. Очевидно, що 2017 рік має стати роком відповідей на системні виклики. Ми всі несемо відповідальність за те, яким буде світ, Європа і наше майбутнє», - заявив президент.

Порошенко також підкреслив, що як ніколи актуальним є питання у спільній здатності усвідомлювати і захищати свої цінності та інтереси.

«Тепер, як ніколи раніше, важливо пам’ятати, що саме повага до міжнародного права стала двигуном демократичної модернізації, економічного процвітання та запорукою миру в Європі і світі», - сказав він.

Президент особливо наголосив на тому, що поки хоча б метр нашої території знаходиться під російською окупацією, всі наші здобутки будуть під загрозою – і не лише в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-