Голова Нацради: У Лаврова раптом стали боротися за свободу слова?

Голова Нацради: У Лаврова раптом стали боротися за свободу слова?

Укрінформ
Голова Національної ради з телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко здивований, що МЗС РФ почав обурюватися тільки після заборони трансляції в Україні телеканалу "Дождь", хоча до цього під заборону потрапили ряд інших російських каналів.

Про це він сказав у коментарі виданню "Гордон"

"Може, Захарова (прес-секретар МЗС РФ. - Ред.) краще звернеться в ОБСЄ з приводу порушення Росією прав кримських татар? Взагалі дивна логіка. З чого це МЗС РФ раптом став боротися за свободу слова? Коли ми забороняли канал "Росія 24", вони чомусь так не волали, як зараз", - заявив Артеменко.

За його словами, "Дождь" міг би уникнути заборони на трансляцію в Україні.

"Ми вели переговори з ними, розуміючи, що канал ліберальний. Але все, що ми просили, не було приведено у відповідність з вимогами. Ну, відтак, не такий вже їм цікавий український глядач", - відзначив Артеменко.

Як повідомлялося, сьогодні стало відомо, що Національна рада з телебачення і радіомовлення зобов'язала українських провайдерів припинити трансляцію російського телеканалу "Дождь". Рішення прийнято через невизнання каналом сувернітету і територіальної цілісності України. Мовлення "Дождя" має бути припинено протягом місяця.

Після цього прес-секретар МЗС РФ Марія Захарова заявила, що відомство "поінформує ОБСЄ" про факти "цензури" з боку Києва.

На даний момент в Україні заборонено мовлення 35 російських телеканалів за порушення українського законодавства у сфері нацбезпеки і рекламної діяльності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-