Порошенко: Наприкінці 2017-го кожен має відчути - ситуація з дорогами стала кращою

Порошенко: Наприкінці 2017-го кожен має відчути - ситуація з дорогами стала кращою

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко схвально оцінив зусилля керівництва Мінінфраструктури, націлені на масштабні проекти будівництва доріг та посилення контролю за їх якістю завдяки запровадженню систем контролю за якістю дорожніх робіт FIDIC і "Кост".

Про це Глава держави заявив на виїзній нараді в Одесі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Раніше Дорожній фонд України ототожнювали з корупцією і так званими відкатами, а зараз на будівництві шляхів задіяно абсолютно прозору й об'єктивну систему "Кост". Були прийняті важливі кадрові рішення, зокрема, призначено головою державного агентства автомобільних доріг України "Укравтодор" Славоміра Новака - одного з колишніх міністрів європейської держави. Запровадження досвіду польського міністра є надзвичайно успішним, у тому числі системи електронних закупівель "Prozorro", порівняння оцінки кілометра доріг. Причому, Мінінфраструктури надає переваги українським виробникам", - зазначив Президент.

"Цей комплекс заходів, включно з перепризначенням останнім часом керівників обласних структур "Укравтодору", означає, - акцентував Глава держави, - що за передбачені в держбюджеті на поточний рік 30 мільярдів гривень ми побудуємо стільки доріг, скільки раніше не будували за 50 мільярдів".

Це дуже важливо, підкреслив Порошенко, "саме тому я наголошую, що рік 2017-й з цією ініціативою фінансування дорожніх фондів ми маємо оголосити роком будівництва українських доріг. І наприкінці року кожен з нас має відчути - ситуація з дорогами змінилася на краще".

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян закликав усіх голів обласного та місцевого рівня бути готовими до того, що фахівці систем контролю за якістю дорожніх робіт FIDIC і "Кост" всюди будуть здійснювати перевірки.

"Вони прийдуть до вас, цього року прискіпливо перевірятимуть кожен кілометр доріг, збудованих в кожній області. Будьте готові", - сказав Омелян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-