Тандіт: Є сили, що маніпулюватимуть опублікованими Савченко списками

Тандіт: Є сили, що маніпулюватимуть опублікованими Савченко списками

Укрінформ
Радник голови СБУ Юрій Тандіт не став давати оцінку діям Савченко (опублікування списків полонених - ред.), але зазначив, що тепер з'являться сили, які маніпулюватимуть на списках.

Про це він заявив журналістам у вівторок, повідомляє Укрінформ.

"Я б не хотів зараз вдаватися в нюанси і ворожити на кавовій гущі, але вона (Савченко - ред.), на жаль, це зробила (опублікувала списки - ред.)", - сказав Тандіт.

Він також зазначив, що спілкувався з Савченко після опублікування списків, але не став коментувати розмову з нею. Тандіт зазначив, що він поставив питання Савченко про те, яким чином тепер опубліковані списки допоможуть вирішити питання звільнення заручників". "... Зрозуміло, що є сили, які  маніпулюватимуть цими даними і  робитимуть все, щоб процес звільнення заручників було зрушено у нерозв'язання цього питання", - сказав представник СБУ.

Відповідаючи на запитання, яким чином Савченко отримала ці списки, Тандіт зазначив, що Савченко запевнила його по телефону, що списки їй передали волонтери. "Я поки не можу говорити все, але повірте, що є певні факти, які говорять, що не тільки волонтери передали їй ці списки", - сказав він.

Тандіт раніше заявив, що списки полонених і зниклих без вісті, оприлюднені народним депутатом Надією Савченко, некоректні. В цих списках є повтори, кілька разів згадується одна і й та сама особа. У списках є безвісті зниклі і загиблі.

Сьогодні народний депутат Надія Савченко опублікувала списки полонених в ОРДЛО і на території РФ і зниклих без вісті, хоча раніше обіцяла СБУ цього не робити.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-