Візит Байдена має засвідчити підтримку України - нардеп

Візит Байдена має засвідчити підтримку України - нардеп

Укрінформ
Візит віце-президента США Джо Байдена до України 15 січня має стати візитом солідарності і  підтримки України.

Таку думку в ефірі телеканалу "112 Україна" висловила позафракційний народний депутат, глава Комітету Верховної Ради у закордонних справах Ганна Гопко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Щодо можливого візиту Джозефа Байдена 15 січня до України -  то, на мою думку, це один із візитів, який має підбити підсумки, оскільки Джозеф Байден - один із друзів і адвокатів України, який здійснив до нас більше 7 візитів за ці роки, і багато саме його персональних  зусиль було направлено на те, щоб посилити санкції проти Росії. Це має бути візит солідарності і засвідчення чергове підтримки України", - переконана Гопко.

Водночас вона наголосила на тому, що Україна повинна активізувати роботу з налагодження контактів з новою адміністрацією обраного Президента США Дональда Трампа.

"В Україні зараз надзвичайно важливо активізувати роботу з налагодження контактів з новою адміністрацією Трампа для просування наших  інтересів, серед яких -  підписання безпекової угоди, протидія російській пропаганді і посилення санкцій проти Росії, а також надання Україні військової допомоги", - підкреслила Гопко.

Раніше директор Євразійського центру ім. Діну Патрісіу "Атлантичної ради" Джон Гербст висловив припущення , що можливий візит Байдена до України 15 січня матиме на меті обговорення ризиків подальшої підтримки Києва з боку Вашингтона, а також необхідності подальших реформ в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-