Україна найняла американську компанію для лобіювання своїх інтересів

Україна найняла американську компанію для лобіювання своїх інтересів

Документ
Укрінформ
Адміністрація Президента України Петра Порошенка найняла компанію BGR Group, засновану екс-головою комітету Республіканської партії США та губернатором штату Міссісіпі Хейлі Барбуром, для лобіювання інтересів України.

Це випливає з документів на сайті відділу реєстрації іноземних агентів (FARA) міністерства юстиції США, повідомляє DW.COM

"BGR Group подала відповідну інформацію до FARA 1 січня 2017 року. Адреса клієнта у поданій інформації - "Банкова 11, Київ, Україна". Мета діяльності компанії - "посилення зв'язків між США та Україною і заохочення американських приватних підприємців інвестувати в Україну", - йдеться в публікації.

Як зазначається, наприкінці грудня Барбур та BGR Group домовилися з Україною про "вироблення та імплементацію" стратегії у сферах розвитку бізнесу та урядових зв'язків. Йдеться зокрема і про "організацію зустрічей" з американськими посадовцями.

Усі фізичні особи та фірми, які виконують замовлення іноземних урядів, повинні повідомляти про такі дії та оприлюднювати дані про клієнтів та контракти.

Як зазначається в наданій FARA інформації, Україна сплачуватиме BGR Group щомісяця 50 тисяч доларів принаймні  до кінця 2017 року.

Як пише видання, "українські політики остерігаються ймовірного зближення США з Росією" після приходу до влади в США Дональда Трампа, який "неодноразово висловлював своє захорплення стилем управління російського президента Володимира Путіна".

Фото: Getty images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-