Розвідка США знає, як Росія передавала вкрадені матеріали WikiLeaks

Розвідка США знає, як Росія передавала вкрадені матеріали WikiLeaks

Укрінформ
Розвідувальні установи США отримали переконливі докази, що Росія передала вкрадені матеріали з серверу Національного комітету Демократичної партії сайту WikiLeaks через третю особу.

Цю інформацію підтвердили одразу три джерела в адміністрації США, повідомляє Reuters.

"Ще місяць тому влада США прийшла до висновку, що хакерський злом був здійснений російськими спецслужбами, але вони були недостатньо впевненими, що можуть довести те, як Росія також контролювала витік інформації, руйнівної для кандидата в президенти від демократів Гілларі Клінтон", - йдеться в матеріалі.

Через це президент США Барак Обама розпорядився зібрати більше даних у додатковому розслідуванні, щоб мати підстави для реагування. Лідери Сенату й Палати представників, у тому числі від Республіканської партії, також закликали ретельно розслідувати цей інцидент.

Водночас, обраний президент Дональд Трамп поставив під сумнів висновок розвідувального співтовариства США в тому, що Росія намагалася допомогти йому отримати перемогу на виборах. Остання, до речі, традиційно заперечує всі звинувачення.

"Результати розвідувальної роботи, проведеної після виборів, дали адміністрації Обами більше визначеності щодо повної ролі російського уряду в хакерському зломі, а також витоку документів, ніж це було 7 жовтня, коли американські спецслужби заявили, що вони були впевнені, що Росія організувала напад", - зазначається в публікації.

Це послужило для застосування додаткових обмежувальних заходів проти Росії.

Нагадаємо: доповідь розвідки США має бути представлена презедентові США Бараку Обамі у четвер і обраному президенту Дональду Трампу наступного дня, втім, як повідомили чиновники, її зміст ще на стадії обговорення.

При цьому офіційні джерела "відмовилися від коментарів щодо остаточних висновків розвідслужб про участь третьої сторони у передачі та витоку матеріалів у WikiLeaks, заявивши, що вони не хочуть викрити способи, у які уряд США отримував інформацію".

В інтерв'ю Fox News, засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж сказав, що він не отримував викрадені листи Гіларі Клінтон і її помічника Джон Подести від будь-якої держави, але й не виключив можливості того, що отримав матеріал від третьої сторони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-