Порошенко схвалив створення Вищої ради правосуддя

Порошенко схвалив створення Вищої ради правосуддя

Відео
Укрінформ
Президент Петро Порошенко підписав Закон "Про Вищу раду правосуддя" під час зустрічі з головою Вищої ради юстиції Ігорем Бенедисюком та заступником Глави Адміністрації Президента Олексієм Філатовим. Документ був ухвалений Верховною Радою 21 грудня.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

"Глава держави зазначив, що 2016 рік став визначальним у рішучих діях з реформування судової системи – були затверджені та вступили в дію конституційні зміни в частині правосуддя, започатковано новий орган – Вищу раду правосуддя (ВРП)", - йдеться в повідомленні.

Порошенко наголосив, що Вища рада правосуддя прибирає політичну складову в судовій гілці влади, насамперед, з механізмів призначення, переведення, звільнення суддів, надання згоди на затримання або арешт судді.

Глава держави нагадав, що законопроект "Про Вищу раду правосуддя" був підтриманий партнерами з Ради Європи і Європейського Союзу.

"Вважаю, що це рішучі дії по забезпеченню одного з ключих прав українських громадян – права на справедливість, права на справедливий суд", - підкреслив він.

Президент зазанчив, що створення нового конституційного органу - Вищої ради правосуддя - є одним із важливих складових судової реформи.

Глава держави подякував Верховній Раді, яка дослухалась до його пропозиції, підтримала цей закон та схвалила його у терміни, які дозволяють ВРП вже у 2017 році повноцінно запрацювати.

Порошенко також підписав Закон про внесення змін до Бюджетного кодексу, які, зокрема, урегулюють питання фінансування цього нового органу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-