Путін за продовження роботи в

Путін за продовження роботи в "нормандському форматі"

Укрінформ
Президент Росії Володимир Путін заявив, що потрібно продовжувати роботу в "нормандському форматі".

Про це він сказав на щорічній підсумковій прес-конференції.

"Нормандський формат" дійсно не демонструє надефективності (у реалізації рішень Мінська-2 - ред.). Але іншого немає, і я особисто вважаю, що робота в цьому форматі має бути продовжена. Без "нормандського формату" ситуація (на сході України - ред.) деградуватиме і досить швидко", - сказав Путін.

Він також заявив, що він підтримує запровадження безвізового режиму ЄС для українців і називає це "кроком у правильному напрямі".

Нагадаємо, що "нормандський формат" з'явився після саміту лідерів Росії, Німеччини, Франції та України в Нормандії в червні 2014 року. Тоді сторони заклали основу для роботи Контактної групи щодо мирного врегулювання ситуації в Донбасі.

Під час зустрічі "нормандської четвірки" в Берліні в жовтні 2016 року Президенту України Петру Порошенко довелося підвищити голос на Путіна, коли той спробував його перебити під час переговорів. Під час однієї з дискусій Порошенко сказав Путіну: "Знаєте, ні для кого не секрет, скільки вашої зброї і військ на окупованих територіях Донбасу. Для чого ми тут? Щоб ви перестали стріляти ...". У цей момент російський президент спробував перебити Порошенка реплікою про необхідність виконання політичної частини Мінська. Тоді український Президент підвищив голос: "Ні, ти просто перестань стріляти!".

Фото: rian.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-