Київ підняв питання боргів ОРЛО за воду

Київ підняв питання боргів ОРЛО за воду

Укрінформ
Українська сторона готова розглянути питання погашення заборгованості ОРЛО за поставлену воду з січня 2015 по грудень 2016 року.

Про це написала прес-секретар представника України у Тристоронній контактній групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер в Facebook.

"Українська сторона проводила системну роботу з відновлення розрахунків за поставлену на територію ОРЛО воду. У рамках правового поля України створено підприємство "Джерело нового життя". Завдяки цьому вирішуватимуться питання погашення заборгованості ОРЛО за поставлену воду в період з січня 2015 по грудень 2016 року. Проте від ОРЛО договір досі не підписаний", - написала Оліфер.

Як повідомлялося, на початку жовтня Міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ) ухвалив рішення, що сплатить рахунки за жовтень і листопад, щоб люди не залишилися без води, а у Києва і представників ОРДЛО був час домовитися і вирішити питання. З 1 грудня МКЧХ не платитиме за електроенергію і 600 тис. жителів по обидві сторони лінії зіткнення ризикують залишитися відрізаними від водопостачання. У зв'язку з цим МКЧХ закликає членів Тристоронньої контактної групи у Мінську вжити терміновх заходів щодо вирішення проблеми зі сплати за електроенергію, яка поставляється на водонапірні станції регіону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-